kngf---selectie---lr--081--mcklin-fotografie.jpg
23 april 2021

KNGF-informatie over het coronavirus

Op deze pagina verzamelen we informatie over het coronavirus.

Standpunt en triage stappenplan

Triage stappenplan
Ons advies voor fysiotherapeutisch handelen vind je in de laatste versie van het triage stappenplan, dit is de versie van 22 december 2020. Op 24 november hebben we (eerder) het advies over PBM en quarantaine aangepast: Heb je een patiënt behandeld die later positief wordt getest op COVID-19? Dan hoef je vanaf vandaag niet meer in quarantaine als je gebruik hebt gemaakt van een chirurgisch mondmasker type IIR, goede handhygiëne en/of handschoenen. Je valt buiten het bron- en contactonderzoek en wordt gezien als een categorie 3 (overige, niet nauwe contacten).

Standpunt behandeling patiënten na COVID-19
De laatste versie van ons standpunt over de behandeling van patiënten die COVID-19, aanbevelingen ziekenhuistherapie en patiëntinstructies vind je op het KNGF Kennisplatform.  

Toolkit voor de praktijk. Veilig naar de fysiotherapeut.

In aanvulling op het triage stappenplan maakten we een toolkit voor de praktijk.

Download de onderdelen
We maakten we een toolkit die je in de praktijk kunt gebruiken. Met onder andere mail, posters, social media teksten en een handtekening. Alles onder het motto: 'Veilig naar je fysiotherapeut. Zo doe je dat.' Deze onderdelen staan in de toolkit:

Vragen en antwoorden

Alle vragen, antwoorden en informatie over compensatie, vergoedingen en codes van zorgverzekeringen en over verzekeringen verzamelen we hier.

Scholingen en bijeenkomsten

Alle geregistreerde deelnemers zijn rechtstreeks op de hoogte gebracht. Zij ontvangen bericht zodra bekend is wanneer een bijeenkomst of scholing opnieuw is gepland. Kun je niet op het nieuw geplande moment? Dan ontvang je de kosten van de inschrijving terug. 

Dit is het overzicht van de (geannuleerde) scholingen en bijeenkomsten. 

Andere websites

Dit zijn de websites waarnaar wij vaak verwijzen en waar je bijvoorbeeld de adviezen van het RIVM of de GGD's vindt.

Heb je een andere vraag over het coronavirus?

Bekijk dan onze vragen en antwoorden of stuur dan een mail naar ledenvoorlichting@kngf.nl, met de titel 'corona'. We nemen jouw vraag dan mee in de informatie op deze plek.