kngf---selectie---lr--042--mcklin-fotografie.jpg
23 juli 2020

Werken in het buitenland

Hoe zit het met de beroepserkenning, wat zijn de arbeidskansen en waar kun je solliciteren.

Erkenning fysiotherapie

Om kans te maken op een baan in het buitenland wil je weten of jouw beroep erkend is in het betreffende land. Het stappenplan van het Nuffic helpt je hierbij. Naast het stappenplan hebben veel landen een eigen beroepsvereniging. Heb je specifieke vragen, dan kun je contact leggen met de beroepsverenigingen.

Naast de procedurele zaken wil je weten welke arbeidskansen er zijn. Waar vind je vacatures, hoe werkt het solliciteren en hoe kun je je daarop voorbereiden? Zeker taal wil wel eens barrière zijn om in het buitenland te werken.

Diploma-erkenning in buitenland

Om in het buitenland te mogen werken is een diploma-erkenning nodig. Hiervoor worden opleidingsinhoudelijke gegevens gevraagd. Het National Diploma Supplement en National Transcript voorziet in deze informatie. Een Nederlandse versie van dit document vind je hier. Voor de Engelse versie van het Transcript klik je hier.

Het National Diploma Supplement en National Transcript is gemaakt om het proces van diploma-erkenning van de fysiotherapeut te ondersteunen. Iedere fysiotherapeut die gebruik wil maken van deze documentatie dient het zelf toe te voegen bij de aanvraag voor erkenning van het diploma in het buitenland.