Laatste nieuws

25 augustus 2023
Vacature verbindende bestuursvoorzitter

Vanwege het aangekondigde vertrek van de huidige voorzitter zoekt het KNGF een aansprekende, verbindende nieuwe voorzitter die als boegbeeld van de vereniging wordt gezien. 

Lees verder
22 augustus 2023
Voornemen minister Kuipers: BIG-nummer alleen nog verstrekken op verzoek

De verplichting voor zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, om hun BIG-nummer actief te vermelden op websites en in hun e-mailondertekening gaat verdwijnen. Dit voornemen van minister Ernst Kuipers blijkt uit een verzamelbrief over de Wet BIG die de minister van VWS op 26 juni 2023 naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Lees verder
Hoe gaat het met jouw samenwerkingsverband?
16 augustus 2023
Hoe gaat het met jouw samenwerkingsverband?

Afgelopen 20 juni zijn bestuurders van samenwerkingsbanden uit het hele land bijeengekomen voor de bestuurlijke conferentie in Hollandscheveld om onderling ambities te delen, elkaar te inspireren en informatie uit te wisselen.

Lees verder
01 augustus 2023
'Wetsvoorstel Bevorderen zorgcontractering overbodig en ongewenst'

Beroepsverenigingen eerstelijn KNMP, KNGF, KNOV en LHV vinden het wetsvoorstel Bevorderen zorgcontractering overbodig en ongewenst. In een gezamenlijke reactie pleiten zij onder meer om de vrije artsen-zorgverlenerskeuze niet te beperken.

Lees verder
01 augustus 2023
KNGF levert inbreng voor verkiezingsprogramma’s 2023

Het KNGF heeft onder de titel ‘Als bewegen niet vanzelfsprekend is’ bij de programmacommissies van de politieke partijen inbreng geleverd voor de verkiezingsprogramma’s. ‘We willen hiermee de waarde van fysiotherapie voor een betaalbaar en toegankelijk Nederlands zorgstelsel laten zien. Fysiotherapie weer terug in de basisverzekering en investeren in fysiotherapie met fatsoenlijke tarieven en kwaliteitsgelden zijn cruciale randvoorwaarden in de komende jaren’, aldus Guido van Woerkom.

Lees verder
01 augustus 2023
Procedure werving nieuwe bestuursvoorzitter KNGF

Begin juli kondigde Guido van Woerkom zijn vertrek als voorzitter aan. Dit betekent dat we op zoek moeten naar een nieuwe bestuursvoorzitter.

Lees verder
25 juli 2023
Jaarverantwoording twee jaar uitgesteld

Afgelopen jaren heeft KNGF zich samen met de Eerstelijnscoalitie fel verzet tegen de ongebreidelde administratieve lastentoename door de WTZa. Met name de jaarverantwoording legt bij praktijken hoge verantwoordingseisen neer. Vrijwel alle fysiotherapiepraktijken moeten jaarverantwoording afleggen vóór 31 december 2023. In het debat van 5 juli jl. heeft minister Helder van Langdurige Zorg de toezegging gedaan dat zij voor de jaarverantwoording “de pauzeknop” voor twee jaar zal indrukken. Deze uitspraak is een mooi succes van de langdurige gezamenlijke lobby-inspanningen. Tot slot is twee dagen na het debat een amendement op de wet ingediend.

Lees verder
20 juli 2023
Opinie in Trouw: ‘De fysiotherapeut kan de zorg goedkoper maken’

De overheid moet zorgverzekeraars dwingen fysiotherapeuten beter te betalen. Dit betoogt startend fysiotherapeut en oud-voorzitter van de KNGF Studentenraad Krijn Polder op 20 juli jl. in Trouw.

Lees verder
18 juli 2023
Wijziging basispakket Zorgverzekeringswet 2024

Op 29 juni jl. vergaderde de Tweede Kamer over de door minister Kuipers (VWS) voorgestelde wijzigingen van het basispakket. Daaruit volgen enkele wijzigingen die van belang zijn voor de fysiotherapie.

Lees verder
11 juli 2023
Reactie KNGF op val kabinet

'De val van het kabinet Rutte IV doet niets af aan de urgentie van de hervorming van de zorg op basis van het Integraal Zorgakkoord. De uitdagingen zijn te groot om dit minimaal een jaar stil te laten liggen. Gezien de recente Kamerdebatten over onder meer de eerstelijnszorg lijkt ook de politiek hiervan overtuigd. Het KNGF pleit er daarom voor om door te gaan met het traject passende aanspraak fysiotherapie en de uitvoering van het Integraal Zorgakkoord', aldus KNGF-voorzitter Guido van Woerkom.

Lees verder