Nieuwe informatie over de continuïteitsbijdrage en rijksregelingen

28 mei 2020
ZN publiceerde op 27 mei nieuwe antwoorden op vragen over de continuïteitsbijdrage. Daarnaast is de termijn voor rijksregelingen verlengd.

FAQ Zorgverzekeraars Nederland

Woensdag 27 mei heeft ZN nieuwe vragen en antwoorden toegevoegd aan hun FAQ-websitepagina. Over bijvoorbeeld de continuïteitsbijdrage in relatie tot de NOW, hoe de CB apart aangevraagd kan worden voor de zorgverzekeraars waarmee je wel of niet een contract hebt en andere regelingen.

Op de FAQ-pagina van ZN staat steeds de meest actuele informatie, daarom verwijzen we je direct door naar die informatie en zullen we niet alle nieuwe vragen en antwoorden op onze eigen website verwerken. Onze adviezen en eventuele analyses van vragen en antwoorden vind je natuurlijk wel op onze website.

Vind je het antwoord op een vraag niet op de website van ZN? Stuur ons dan een mail via cbzv@kngf.nl. Vragen die wij niet kunnen beantwoorden stellen wij zelf aan ZN.

Verlenging rijksregelingen
Naast de nieuwe informatie over de CB werd vandaag ook bekend dat rijksregelingen worden verlengd.

  • De NOW-regeling:  voor 3 maanden (juni – augustus). Er zijn ook wijzigingen, die vind je op de website van de overheid. Zo is de referentiemaand maart 2020 en gaat de opslag op de loonkosten van 30% naar 40%. De rijksoverheid streeft naar openstelling per 6 juli 2020.
  • Ook de TOZO-regeling is verlengd en er is een vervanging voor de TOGS-regeling: de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb’ers (TVL). Meer informatie over deze regelingen vind je hier.

Heb je een andere vraag? Bekijk dan ook onze eigen pagina.

Trefwoorden: