Kamervragen over doorbetaling tijdens de coronacrisis

26 mrt 2020
Het Tweede Kamerlid Kerstens (PvdA) heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister De Jonge (VWS) over het door gemeenten en zorgverzekeraars (niet) doorbetalen van zorgaanbieders die als gevolg van de coronacrisis bijvoorbeeld geconfronteerd worden met ‘afbestelde’ zorg en ondersteuning.

Gevolgen voor continuïteit van zorg

Hij vraagt de minister of hij het ermee eens is dat het van belang is om erop in te zetten dat zorgaanbieders in deze periode als gevolg van de coronacrisis niet gedwongen worden hun werkzaamheden te staken met alle gevolgen van dien voor de continuïteit van zorg. Ook vraagt hij of de minister bereid is om zorgverzekeraars en gemeenten op een en ander aan te spreken en te zorgen dat doorbetaling plaatsvindt zoals aangegeven. 

Steun voor ongecontracteerde zorgaanbieders
Daarnaast vraagt hij of de minister bereid is zorgverzekeraars erop aan te spreken dat zij eenzelfde beleid op dezelfde wijze uitvoeren ten aanzien van zogenaamde ‘ongecontracteerde’ zorgaanbieders. 
Hij wil ook weten of gemeenten gecompenseerd worden voor de door hen te maken extra kosten. Tot slot wil Kerstens weten of zorgaanbieders ook gebruik kunnen maken van het noodpakket aan maatregelen voor bedrijven en zelfstandig ondernemers dat het kabinet onlangs heeft bekend gemaakt.
De bewindspersonen zullen de vragen naar verwachting binnen drie weken beantwoorden.

Lees de vragen aan de minister de Jonge van VWS.

Trefwoorden: