Extra Fysio E-nieuws 25 maart

25 mrt 2020
Naast het nieuwe stappenplan, dat we vanmiddag introduceerden, houdt de vraag ons bezig wat wij kunnen betekenen voor fysiotherapeuten die (deels) ongecontracteerd werken, voor hun zakelijke praktijkvoering.

Extra Fysio E-nieuws 25 maart

Ook zij leveren zorg waar premie voor wordt betaald en worden net zo hard getroffen als gecontracteerde fysiotherapeuten.

Inmiddels trekken we met VvAA op om de gezamenlijke dienstverlening voor de bedrijfsvoering van praktijkhouders te organiseren. 

Op het onderzoek dat we gisteren hebben uitgezet ontvingen we geweldig veel response en daarmee inzicht in zowel de teruglopende patiëntenstroom als de bereikbaarheid van praktijken. De resultaten van het onderzoek combineren we met gegevens die we ontvingen van EPD-leveranciers en gebruiken we richting de zorgverzekeraars.

Vandaag sprak ik de voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, Dirk-Jan van den Berg. De zorgverzekeraars hebben onze oproep gehoord. Ze begrijpen de nood en werken samen met NZa en VWS aan een brief over een regeling voor de 'andere' zorg binnen de 1e lijn, zoals wijkverpleging, paramedici en GGZ. Ik hoop dat we elkaar deze week verder verder kunnen spreken over het noodplan.

Tot slot goed nieuws over vergoedingen. DSW is de eerste verzekeraar die € 31,20 vergoedt voor een telefonische zitting* onder code 1920. 
*) In de Fysio E-nieuws van vanavond stond abusievelijk 'beeldbellen'. 

Guido van Woerkom

Trefwoorden: