Ontregelmonitor VvAA

3 okt 2019
Het KNGF heeft kennis genomen van de resultaten van de Ontregelmonitor van de VvAA. Tijdens de schrapsessies is medio 2018 gesproken over mogelijkheden om de regeldruk in de fysiotherapie te verminderen. Sindsdien is samen met onder andere zorgverzekeraars, Patiƫntenfederatie en fysiotherapeuten gewerkt aan diverse maatregelen om de lastendruk te reduceren.

Maatregelen

  • In juni is de landelijke behandelindex ingevoerd; verschillende behandelindexen van verzekeraars zijn nu op landelijk niveau geĆ¼niformeerd.
  • Er is gewerkt aan uniformering van de dcsph-lijst, die per 1 januari 2020 wordt ingevoerd.
  • Een groep fysiotherapeuten hield afgelopen jaar de KNGF Richtlijn Dossiervoering tegen het licht. Per 1 januari 2020 wordt de nieuwe Richtlijn gebruikt.
  • De verplichting tot beleids- en jaarplannen en de herhaalverwijzing zijn eerder al afgeschaft.

Aangezien bovenstaande maatregelen nog grotendeels ingevoerd moeten worden, zijn de effecten hiervan nog niet zichtbaar. Gelet op de tijd die gemoeid is met vereenvoudiging of afschaffen van regels, komt de monitor van de VvAA te vroeg. Wel zorgt de monitor ervoor dat het terugdringen van de regeldruk hoog op de agenda blijft staan. Zo blijven alle betrokken partijen bij de les.

Trefwoorden: