Sterke Nederlandse delegatie op WCPT congres in Genève

14 mei 2019
Van 10 tot 13 mei vond in Genève het internationale fysiotherapie congres plaats. Het congres werd georganiseerd door de World Confederation for Physical Therapy (WCPT), waar ook het KNGF bij is aangesloten.

Prijswinnaars

Bijna 4.500 fysiotherapeuten bezochten Genève en een verschillende sessies konden ook via livestream gevolgd worden. Tijdens deze dagen was er aandacht voor recente ontwikkelingen in de fysiotherapie wereldwijd. Met 117 bezoekers was Nederland sterk vertegenwoordigd. Veel Nederlandse fysiotherapeuten en onderzoekers gaven presentaties en sommigen wonnen een prijs.

Prijswinnaars waren onder andere Robin Kwakman, met een poster over fysiotherapie bij patiënten na ernstige ziekte en Tess Glastra van Loon over de vergelijking tussen chirurgisch en conservatief handelen, gericht op patiënt specifieke activiteiten. Zij hebben beide de ‘Outstanding Poster Award’ gewonnen.

Vanuit het KNGF zijn ook presentaties gegeven over het KNGF-richtlijnenbeleid en de ontwikkeling van de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF). 

 

In 2021 is het volgende WCPT congres in Dubai. Lees hier meer.

Trefwoorden: