Platform voor KNGF e-learning viert haar eerste verjaardag

30 jul 2019
Een jaar geleden werd het platform voor KNGF e-learning gelanceerd. Op dit platform verschenen afgelopen jaar de modules Artrose heup-knie en Reumatoïde artritis, gelijktijdig met het uitkomen van de gelijknamige KNGF-richtlijnen. Door het volgen van de e-learning modules krijgen fysiotherapeuten meer kennis over de inhoud van de richtlijnen.

Positief

In het eerste jaar zijn er 1.711 e-learning modules afgenomen, waarvan 1.344 modules Artrose heup-knie en 367 modules Reumatoide artritis. Evaluaties zijn positief: 85% van de gebruikers geeft aan dat de e-learning modules grotendeels of volledig aan de verwachtingen voldoet en 92% geeft aan dat de inhoud van de e-learning uitstekend of goed toepasbaar is in de praktijk. Suggesties voor verdere verbetering worden meegenomen in de doorontwikkeling van het platform.

Het volgen van een e-learning module kost ongeveer 3 uur, levert 3 accreditatiepunten op en kost voor KNGF-leden €17,50 (€35,- voor niet-leden). Kijk voor meer informatie op https://www.kngf-elearning.nl/. Naast het volgen van e-learning modules kunnen fysiotherapeuten ook lezingen bezoeken die door heel het land georganiseerd worden. Deze lezingen leggen vooral nadruk leggen op de praktische toepasbaarheid van de richtlijnen.

Trefwoorden: