Filmpje over GLI-programma voor kinderen online

8 jan 2019
Nieuw op onze website: een filmpje over het gecombineerde leefstijlinterventie programma (GLI) voor kinderen in de basisschoolleeftijd: Cool 2B Fit. Cool 2B Fit is een interventie voor kinderen van 8-13 jaar, waar bij ook de ouders betrokken worden.

“De kinderen krijgen veel meer zelfvertrouwen en zitten weer prettiger in hun vel”

In het filmpje is te zien wat Cool 2B Fit inhoudt en wat het kan betekenen voor kinderen. Je kunt het filmpje gebruiken als je in gesprek gaat met de gemeente of verzekeraar over het aanbieden van een programma voor kinderen met overgewicht. Het filmpje is mede onderschreven door de NVFK.  

Lees hier een beknopte beschrijving van Cool 2B Fit. 

Bekijk ook meer informatie over Cool 2B Fit op Cool2BFit.nl

Inzetten van beweegzorginterventies  
Naast Cool 2B Fit zijn er meerdere programma’s voor kinderen met overgewicht die uitgevoerd kunnen worden door fysiotherapeuten. Bekijk op de website van het Centrum Gezond Leven welke programma’s dit zijn.  

Het Centrum Gezond Leven is onderdeel van het RIVM en beoordeelt als onafhankelijke partij interventies op hun toepasbaarheid en effectiviteit. De database van het Centrum Gezond Leven is vrij toegankelijk en bevat uitgebreide omschrijvingen van de interventies.  

Trefwoorden: