Contracteertijd: Analyses | Meldpunt open | Bezwaar maken

5 aug 2019
Komende periode sturen zorgverzekeraars aan praktijken een overeenkomst.

Analyse overeenkomst

Komende periode sturen zorgverzekeraars aan praktijken een overeenkomst. Per verzekeraar analyseren we de overeenkomst in detail. De eenjarige overeenkomst van CZ hebben we inmiddels bekeken. De informatie uit de analyses kan je helpen om tot een weloverwogen keuze te komen om wel of niet te tekenen en/of bezwaar te maken. Hier zie je wanneer je het contract van jouw verzekeraar kunt verwachten. 

Bezwaar maken
Als je het niet eens bent met een of meer voorwaarden uit de overeenkomst dan kun je bezwaar maken. Welke vormen van bezwaar zijn er? Waar moet je rekening mee houden bij het formuleren van je bezwaar? En schuift de tekentermijn dan automatisch door? De meest gestelde vragen over het maken van bezwaar tegen het contract van een verzekeraar hebben we op een rij gezet.  

Meld je ervaring
Ook het Meldpunt Contractering Fysiotherapie is open. Bij het meldpunt kun je ervaringen - positieve of negatieve – met het afsluiten van contracten met zorgverzekeraars melden. Met deze gegevens kan het KNGF met cijfers en feiten onderbouwd aantonen waar knelpunten zitten. 

 

 

Trefwoorden:

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.