Multidisciplinair samenwerken

11 apr 2019
Op woensdag 3 april bezochten ruim 30 vertegenwoordigers de kick-off van het project multidisciplinair samenwerken. Een bijeenkomst met workshops, informatie, verschillen en overeenkomsten! 

Ook overmorgen zijn we samen relevant

Het ene samenwerkingsverband bestaat al een poosje, en heeft een bestuur en statuten. Een ander initiatief verkeert nog in een beginstadium, met alle (hulp)vragen die daarbij horen. En er zijn ook samenwerkingsverbanden die eigenlijk al toe zijn aan een volgende ronde, en zich afvragen: hoe zetten we de samenwerking voort?  Kortom, tijdens de kick-off werd duidelijk dat er verschillende stadiums en uiteenlopende vragen zijn. Maar waar is er samenhang en wat kunnen we van elkaar leren?

We vatten het programma van 3 april kort samen, meer informatie vind je op de website:

  • Frisse denker Bart Smit vertelde over bestuurlijk organiseren, paradigmashifts en vaardigheden.
  • Het LDF-dashboard van KNGF. 25 samenwerkingsverbanden maken kennis met ons dashboard en ontvangen dit jaar een maatwerkrapportage.
  • Workshop en presentatie Janneke Stijns, Common Eye. Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de praktijk niet eenvoudig. Netwerkleiderschap is nodig om de kans op succesvol samenwerken te vergroten.
  • Workshop en presentatie Marit Polman, Zorginnovatie. Successen deel je graag, en soms heb je de ander nodig. Tijdens de workshop ‘Marktplaats’ nemen we op een interactieve manier kennis van elkaars vraag en aanbod.
  • Natuurlijk inventariseerden we ook de behoeften van samenwerkingsverbanden, keken we hoe ver iedereen is en gaven we een (theoretische) introductie over regionalisering. En we sloten af met een samenvatting en de vraag: wat zijn de vervolgstappen?

De presentaties, vervolgstappen en uitgebreide samenvatting van de dag vind je op de websitepagina met alle informatie over multidisciplinair samenwerken.

Trefwoorden: