Fysio in Beeld 2018

26 okt 2018
Welke fysiotherapeut verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Op zaterdag 8 december 2018 is het de Dag van de Fysiotherapeut. Het KNGF reikt die dag de Fysio in Beeld award uit. Dit is dé talent award voor die fysiotherapeut, groep fysiotherapeuten of praktijk die volgens collega- fysiotherapeuten in 2018 een bijzondere prestatie heeft geleverd. Jij bepaalt dus wie de Fysio in Beeld award verdient.

Stemtool is gesloten, uitslag is op de dag van de fysiotherapeut!

Ingrid Kempinski

Is genomineerd door haar collega’s bij het ParaMedisch KinderCentrum Zuid in Sittard, die haar ‘de moeder van het centrum’ noemen. ‘Ingrid is een pionier en een innovator die met haar tomeloze energie en geloof in interdisciplinaire zorg voor het kind al heel veel heeft bereikt.’ Naast het ParaMedisch KinderCentrum werkt Ingrid ook als fysiotherapeut in het kinderrevalidatiecentrum van Adelante. ‘We moeten breder kijken. Over het muurtje van ons eigen vak.’ Lees het interview met Ingrid Kempinski.

Nathan Hutting

Is een duizendpoot in de wereld van Fysiotherapie. Hij is praktiserend  fysiotherapeut in Rijen, en zet zich daarnaast als onderzoeker en als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele therapie met hart en ziel in voor (de ontwikkeling van) ons vakgebied. Daarbij nemen samenwerking en internationale oriëntatie een belangrijke plaats in. ‘Fysiotherapeuten doen hun werk met veel inzet en bevlogenheid. Eigenlijk hebben we allemaal wel een prijs verdiend.’ Lees het interview met Nathan Hutting.

Brenda van Gent en Marcel Pool.

Zijn actievoerders van het eerste uur in de strijd tegen regelingen en verordeningen die zorgverzekeraars fysiotherapeuten opleggen. Met de Actiegroep Fysiotherapie brachten ze onder fysiotherapeuten een grote beweging op gang. Hun Facebookgroep telt ruim 11.000 leden.

  • Brenda van Gent werkt als fysiotherapeut in een sfeervolle, moderne praktijk in Hoorn. Ze is gespecialiseerd op het gebied van psychosomatische fysiotherapie en seksuologie. Brenda’s aandacht gaat uit naar mensen met langdurige (onbegrepen) klachten. 
  • Marcel Pool werkte bijna 6 jaar  als ontwikkelingswerker in de gehandicaptensector in Papoea Nieuw Guinea. Sinds 2012 is hij de drijvende kracht achter FysioPool, een praktijk voor fysiotherapie in Castricum.

‘Als we winnen, dragen we de prijs op aan alle fysiotherapeuten die, net als wij, geloven in onderlinge verbinding en dat we samen sterk staan. We mogen trots zijn op ons vak en laten ons niet klein maken door regeltjes van anderen.’ Lees het interview met Brenda van Gent en Marcel Pool.

Trefwoorden: