Verbeterde meldcode: KNGF PPN nieuwsbrief (3)

26 nov 2018
In de KNGF-PPN nieuwsbrieven vind je informatie over de verbeterde meldcode huiselijk geweld & kindermishandeling.

Verbeterde meldcode

KNGF en PPN hebben gezamenlijk een afwegingskader als onderdeel van de verbeterde meldcode huiselijk geweld & kindermishandeling ontwikkeld. Met een speciale E-nieuwsbrief houden wij u komende tijd op de 
hoogte over de implementatie hiervan. Dit is de derde nieuwsbrief in een reeks van nieuwsbrieven. De volgende nieuwsbrief verschijnt in december 2018.
Meer weten over de verbeterde meldcode >>
 

Typen huiselijk geweld en kindermishandeling

Middels een brede samenwerking van meer dan 50 ketenpartners in de strijd tegen huiselijk geweld en kindermishandeling en verscheidene beroeps-verenigingen die werken met een Meldcode zijn in 2018 meer dan 25 factsheets over specifieke typen huiselijk geweld en kindermishandeling ontwikkeld (zoals kind-oudergeweld, gedwongen achterlating, stalking en mensenhandel). De factsheet geven professionals handvatten bij:
1) het signaleren van deze specifieke typen huiselijk geweld en kindermishandeling;
2) hoe te handelen bij het zien van signalen. De factsheets benadrukken vooral dat bij al deze diverse typen geweld de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling kan worden toegepast en doorlopen.
Bekijk alle factsheets

 

Toolkit meldcode

Het ministerie van VWS heeft voor de implementatie van de verbeterde meldcode een toolkit gemaakt. De tools van de VWS-toolkit worden verspreid over de drie nieuwsbrieven belicht.

Wat kun je doen bij vermoedens van oudermishandeling?
Lees meer over oudermishandeling >>

Hier vindt u een overzicht van de trainingen en online cursussen.
Databank trainingen >>

 

Gratis online training

Om jou goed te ondersteunen met het werken met een meldcode in de praktijk, bieden we gratis een online training aan. 
Met het online lesmateriaal van Augeo Academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode. Schrijf je in voor de online cursus! Per 1 januari krijg je dan toegang tot de e-learning: werken met een meldcode. De licenties worden je aangeboden door KNGF & PPN. Er wordt een beperkt aantal licenties aangeboden, dus wees er snel bij! 
Klik hier om aan te melden >>
 

Trefwoorden: