KNGF-najaarscampagne van start

27 nov 2018
Onder de slogan ‘Hoofdpijn van uw zorgverzekeraar?’ is vandaag de KNGF-najaarscampagne van start gegaan. Doel van de campagne is om (via fysiotherapiepraktijken) patiënten te informeren over de beste aanvullende polissen voor de dekking van fysiotherapie.

Help je patiënt bij het kiezen van een zorgverzekering

Het KNGF heeft voor de dekking van verschillende aantallen behandelingen (9, 12, 18, 27 en 36 behandelingen) de natura- en restitutiepolissen geselecteerd van verzekeraars die geen behandelindex (als afrekeninstrument), geen uitzet- en responspercentages PREM en geen medische selectie hanteren. Dit zijn dus polissen die garanderen dat de patiënt ook het aantal behandelingen krijgt waar hij recht op heeft. Bovendien brengen deze polissen geen knellende maatregelen voor de fysiotherapeut met zich mee.

Toolkit 
Fysiotherapeuten informeren hun patiënten natuurlijk zelf al, maar het KNGF steunt dat met een toolkit met informatie voor patiënten. De toolkit bevat een poster, een patiëntenflyer en banners bedoeld voor publicatie op de eigen social media-accounts van de praktijken. Alle middelen verwijzen naar de website www.defysiotherapeut.com (met uitgebreide informatie) en uiteindelijk naar www.zorgverzekeringwijzer.nl waar patiënten zelf een keuze kunnen maken. De toolkit is per mail aan alle prakijken verstuurd.

Trefwoorden: