Actiegroep Fysiotherapie pakt door

6 nov 2018
De Actiegroep Fysiotherapie heeft op haar facebookpagina een landelijke ‘estafetteactie’ aangekondigd. Daarbij is het de bedoeling dat fysiotherapeuten met behulp van een kookwekker hun behandelingen na ongeveer 17 minuten staken om daarna met de patiënt in gesprek te gaan over de kwaliteit van hun zorgverzekering.

Estafette actie

Op deze manier wil de Actiegroep patiënten bewust maken van het handelen van zorgverzekeraars en de slechte positie van fysiotherapeuten als gevolg daarvan. Door deze actie hoopt de Actiegroep dat ook patiënten massaal gaan protesteren, aldus de tekst op de facebookpagina.

Voor deze actie is een groot aantal bestanden (posters, patiënten-flyers, modelbrief aan zorgverzekeraars en dergelijke) te vinden op de facebookpagina van de Actiegroep Fysiotherapie.

De estafette actie vindt in verschillende provincies plaats.

  • Op 12-13 november: Friesland-Groningen-Drenthe Overijssel
  • Op 14-15 november: Noord-Holland-Flevoland-Utrecht-Gelderland
  • Op 19-20 november: Zuid-Holland-Brabant-Zeeland-Limburg

Overigens heeft de Actiegroep Fysiotherapie ten behoeve van mensen die geen facebook (willen) hebben, een nieuwe website online gebracht met nieuws, feiten en dergelijke. De website is te vinden op www.actiegroepfysiotherapie.nl

Trefwoorden: