Symposium ‘Kankeroverleverschap‘

13 mrt 2018
Op 13 april aanstaande organiseert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) voor de derde keer het Nationale Kankeroverleverschap Symposium. Op deze dag ontmoeten medische professionals, patiëntenorganisaties en andere stakeholders elkaar om initiatieven te bedenken op het gebied van zorg voor kankeroverlevers. Zij bundelen expertise en krachten om de begeleiding voor (ex)-patiënten te verbeteren.

Het Nationale Kankeroverleverschap Symposium

Steeds meer mensen overleven kanker als gevolg van verbeteringen in de oncologische zorg. Bijna tweederde van de kankerpatiënten is 5 jaar na de diagnose nog in leven. Het is de verwachting dat in 2022 dit aantal met 35% is gestegen. Deze verbeterde overleving is een fenomenaal succes, maar het plaatst de zorg ook weer voor nieuwe uitdagingen, zoals het monitoren op terugkeren van de ziekte en het behandelen van en omgaan met de lange termijn gevolgen van de behandeling.

Dit symposium is een unieke gelegenheid voor medische professionals, patiëntenorganisaties en andere stakeholders om elkaar te treffen, van elkaar te leren en nieuwe samenwerking te zoeken. Er diverse onderwerpen met betrekking tot leefstijl en late effecten aan bod. Ook de rol van de huisarts wordt belicht. De werkgroepen van de Task Force zullen tijdens dit symposium vertellen over hun werkzaamheden en de deelnemers om input vragen om verdere stappen te kunnen ondernemen voor de kankeroverlever.

Deelname aan dit symposium bedraagt € 95,- . Voor fysiotherapeuten die aan dit symposium willen deelnemen is een accreditatie-aanvraag ingediend. Nader informatie hierover kunt u krijgen bij IKNL. U kunt zich hier aanmelden. 

Bekijk hier het promotiefilmpje voor het Derde Nationale Kankeroverleverschap Symposium

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.