De AVG, met deze keer: ‘Grootschaligheid’ en functionaris gegevensbescherming

5 jun 2018
Wat verstaat de Autoriteit Persoonsgegevens onder ‘grootschaligheid’ en wat betekent dit voor het aanstellen van een functionaris gegevensbescherming? Fysiotherapiepraktijken flink aan de slag met de AVG en het KNGF brengt onduidelijkheden over de uitvoering van de AVG onder de aandacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

‘Grootschaligheid’ en functionaris gegevensbescherming

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft op 31 mei jl. uitleg gegeven over het begrip ‘grootschaligheid’. Dit begrip hangt samen met het wel of niet aanstellen van een functionaris gegevensbescherming. Bij het vaststellen van het aantal personen waarvan je (bijzondere) persoonsgegevens verwerkt is het verstandig  ook rekening te houden met persoonsgegevens in je archieven. Meer informatie.

260 deelnemers, 12 invulsessies, bijna 5.000 vouchers
Veel fysiotherapiepraktijken zijn druk met de uitvoering van de sinds 25 mei geldende Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat blijkt wel uit de vragen en discussies van ruim 268 deelnemers in de 12 door KNGF georganiseerde invulsessies. Ook zijn er bijna 5.000 vouchercodes verstuurd naar leden die gebruik willen maken van het AVG stappenplan van Stichting AVG.

Meer informatie over AVG
Samen met Stichting AVG en de AVG Helpdesk Zorg en Welzijn blijven we onduidelijkheden over de uitvoering onder de aandacht brengen van de Autoriteit Persoonsgegevens. KNGF informeert u over nieuwe ontwikkelingen via FysioEnieuws en via het FAQ AVG stappenplan. Meer sectorinformatie vindt u op de AVG Helpdesk Zorg en Welzijn

Trefwoorden:

Reacties

  • Mevr. M. Knippers (8 juni 2018 14:31)
    Is het in het kader van de AVG ook de bedoeling dat de medewerkers in een praktijk ook een geheimhoudingsverklaring tekenen???

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.