Oefentherapie bij artrose aan heup of knie in de basisverzekering. Verzekeraars stellen meer eisen

6 feb 2018
Sinds 1 januari worden de eerste 12 behandelingen oefentherapie bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.

Zorginstituut Nederland

Al eerder zetten we alle praktische en beleidsmatige zaken voor u op een rij. De afgelopen weken stelden zorgverzekeraars aanvullende regels en eisen op. Een  onwenselijke situatie die geen recht doet aan de kwaliteit van fysiotherapie en zorgt voor extra administratieve lasten. Het Zorginstituut evalueert na dit eerste jaar het besluit om artrose terug in de basisverzekering te brengen. Bekijk hier de aanvullende regels per verzekeraar die op dit moment bij ons bekend zijn.

‘Deze administratieve lastenverzwaring is tegenstrijdig met de afspraken in het bestuurlijk hoofdlijnen akkoord. Wij ageren hier dan ook stevig tegen, aldus Ingrid Verhof-van Westing, team zorgverzekeraars KNGF.’

Een pluim voor ENO lokaal! Deze verzekeraar neemt het eigen risico van de patiënt over bij de behandeling van heup en knie artrose.

Trefwoorden:

Reacties

  • Dhr. A. J. Roza (8 februari 2018 14:03)

    Wat ik niet begrijp is dat er zo veel verschillen zijn bij "eisen" zorgverzekeraars bij artrose. Bij alle andere aandoeningen die vanuit de basis verzekering vergoed worden zijn alle zorgverzekeraars eenduidig. De patiënten zien toch door de bomen het bos niet meer! Wij als fysiotherapeut kunnen het allemaal gaan uitleggen aan de patiënten. Staat dit ook allemaal vermeld in de polissen die patiënten in december/januari hebben ontvangen? Wederom is het noodzakelijk dat wij verzekerden uitleggen hoe ze verzekerd zijn en wederom blijft de verzekeraar in gebreke. 12 behandelingen uit de basis is eigenlijk voor veel mensen "een wassen neus", als je nl je eigen risico niet of nauwelijks gebruikt betaal je alle behandelingen zelf. Kortom lijkt wat op een reclame stunt dat de zorgverzekeraars zich goed voordoen, maar in werkelijkheid......

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.