Vallen verleden tijd

20 dec 2018
Nieuw op onze website: een filmpje over het valpreventieprogramma 'Vallen Verleden Tijd'. 'Vallen Verleden Tijd' is een interventie voor thuiswonende ouderen waarmee met functionele multimodale oefentherapie valincidenten kunnen worden voorkomen.

Bewezen effectieve interventies

In het filmpje zie je wat het valpreventieprogramma inhoudt en hoe je dit kunt inzetten om het aantal valincidenten in jouw wijk te verminderen. Je kunt het filmpje ook gebruiken als je in gesprek gaat met de  gemeente of verzekeraar over valpreventie. Naast het filmpje vind je ook een beknopte beschrijving van de interventie Vallen Verleden Tijd.   

Centrum Gezond Leven
Naast Vallen Verleden Tijd zijn er meerdere valpreventie-interventies beschikbaar die uitgevoerd kunnen worden door fysiotherapeuten. Een overzicht van bewezen effectieve valpreventieprogramma’s vind je op de website van het Centrum Gezond Leven. Het Centrum Gezond Leven is onderdeel van het RIVM en beoordeelt als onafhankelijke partij interventies op hun toepasbaarheid en effectiviteit. De database van het Centrum Gezond Leven is vrij toegankelijk en bevat uitgebreide omschrijvingen van de interventies. Op deze site kun je nagaan welke interventies goed aansluiten bij (de doelgroep van) je praktijk.  
 

Trefwoorden: