Beweegzorginterventie Tour 66 wint prijs

24 apr 2018
Vorige week presenteerden acht (samenwerkingsverbanden van) fysiotherapiepraktijken een door hen ontwikkelde beweegzorginterventie aan een jury. Het KNGF heeft de praktijken de afgelopen maanden ondersteund bij het ontwikkelen ervan. Het ontwikkelen van (kosten)effectieve beweegzorginterventies is onderdeel van het programma Beweegzorg van het KNGF. Tour 66 kwam als winnaar uit de bus. Tour 66 is een interventie waarbij inactieve ouderen individueel en/of in groepsverband worden gestimuleerd een duurzame actieve leefstijl te ontwikkelen en vol te houden.

Pilots Beweegzorginterventie

De afgelopen 7 maanden ontwikkelden acht teams met ondersteuning van  het KNGF een beweegzorginterventie. Zij werden daarbij ondersteund op het gebied van inhoud en organisatie, financieel management en de implementatie van de interventie. Ter afronding presenteerden de teams hun beweegzorginterventie voor een jury onder leiding van KNGF bestuurdslid Brechtus Engelsma. De jury beoordeelde de beweegzorginterventies op inhoud, duurzaamheid, en implementatie in de dagelijkse praktijk van de fysiotherapeut. Alle deelnemers kregen complimenten van de jury: “De teams zijn buiten de traditionele grenzen van de fysiotherapie getreden om de ontwikkeling en implementatie van beweegzorg te bevorderen”.  

Tour 66

Tour 66 werd door de jury tot groepswinnaar gekozen. Tour 66 is een interventie waarbij inactieve ouderen individueel en/of in groepsverband worden gestimuleerd een duurzame actieve leefstijl te ontwikkelen en vol te houden. Tour 66 draait al in een fysiotherapiepraktijk in Amsterdam-West. Het team van Tour 66 leerde door de pilot goed te kijken naar de behoefte van de deelnemer om zo te komen tot gepersonaliseerde zorg, met  ervaren gezondheid als uitkomstmaat. Volgens een deelneemster van de Tour 66 is het team hierin ook goed geslaagd. Team Tour 66 wint een voucher, waarmee ze hun beweegzorginterventie verder kunnen implementeren. 

De pilots zijn onderdeel van het programma Beweegzorg. Dit programma richt zich op het bevorderen van beweeggedrag, leefstijl en gezondheid. Wilt u meer weten over het Programma Beweegzorg, of (de presentaties van) de beweegzorgpilots neem dan contact op met uw ledenadviseur van het KNGF of met Thierry Franke via t.franke@kngf.nl.  

Trefwoorden:

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.