Vertoont u televisieprogramma’s in de praktijk?

5 sep 2017
Deze week kunt u als praktijkhouder een bericht van Videma ontvangen met het verzoek om een licentie aan te vragen voor het vertonen van televisieprogramma’s in uw praktijk.

Het bericht

Videma is verantwoordelijk voor uitgifte van licenties voor het zakelijk gebruik van alle tv-programma's die worden uitgezonden via de landelijke publieke en commerciële omroepen.

De brief legt uit dat u toestemming nodig heeft voor doorgifte en groepsvertoning van alle programma's die worden uitgezonden op de kanalen: NPO 1, NPO 2, NPO 3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, SBS6, NET5, Veronica, Disney XD, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma's berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma's die ze uitzenden) en producenten.

Biedt u uw patiënten/cliënten tv-programma’s en/of videofilms aan in de wachtruimte, bij de receptie, de medische fitness ruimte of in eventuele overnachtingskamers?  Dan heeft u volgens de Auteurswet toestemming nodig van de rechthebbenden. De toestemming kunt u regelen door een licentie af te sluiten met Videma.

Meer weten over de licenties?  Kijk op Videma.nl

Trefwoorden:

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.