Campagne: ‘Fysiotherapie verzekeren? Dat gaat zo maar niet!’

30 nov 2017
Met de slogan ‘Fysiotherapie verzekeren? Dat gaat zo maar niet!’ start het KNGF ook dit jaar een campagne die de bedoeling heeft om uw patiënten te informeren over de kwaliteit van hun zorgverzekering en waar zij op moeten letten als zij willen overstappen.

De toolkit

Het zal u inmiddels duidelijk zijn dat de dekking voor fysiotherapie in de aanvullende verzekeringen bij veel zorgverzekeraars zijn verlaagd, terwijl de premie is gestegen. Met name patiënten die veel fysiotherapeutische zorg nodig hebben vinden steeds moeilijker toegang tot een verzekering met voldoende dekking. Verzekeraars hanteren nog steeds de behandelindex als afrekeninstrument (waardoor patiënten niet of slechts met veel moeite het aantal behandelingen kunnen krijgen waar ze voor verzekerd zijn), ze passen medische selectie toe en vragen hoge premies voor deze zo noodzakelijke verzekeringen.

Het is dus uiterst belangrijk dat uw patiënten geïnformeerd worden. We vertrouwen er graag op dat u dat zelf al doet, maar ter ondersteuning stellen we u een toolkit ter beschikking die u hier kunt downloaden. In de informatie zult u zien dat we er voor hebben gekozen om alleen die verzekeringen te noemen die voldoende dekking bieden, geen medische selectie toepassen en geen behandelindex hanteren.

Het resultaat is dat maar vijf polissen aan de criteria voldoen. Een duidelijk signaal aan uw patiënten dat verzekeren voor fysiotherapie ‘niet zomaar gaat’.

In de toolkit treft u het volgende aan.

  • Een poster die u in uw praktijk kunt ophangen
  • Een folder die u aan uw patiënten kunt geven
  • Teksten en headers die u kunt gebruiken op uw eigen website en op uw social media accounts kunt plaatsen

Poster en folder geven uw patiënten de informatie die zij nodig hebben om een goede keuze te maken. De social mediateksten zijn bedoeld om patiënten te waarschuwen dat ze goed moeten nadenken over hun keuze. Alle middelen verwijzen naar de website zorgverzekeringwijzer.nl, waar zij een keuze kunnen maken.

U kunt de poster en folder zelf (laten) afdrukken.

Print u zelf, dan moet u de PDF´s gebruiken met het woord ´print´ in de naam.

Als u ze door uw eigen drukker laat drukken, dan gebruikt u de PDF´s met het woord druk in de naam.

U kunt de poster en folder gratis bestellen bij info@drukkerijdegans.nl.
U krijgt dan 1 poster en 25 folders gratis toegestuurd.

1 poster A2 gevouwen naar A4 - € 4,50

50 folders - € 12,50

Vaste adm. & verzendkosten - € 7,50

(Prijzen zijn excl. BTW)

Het bestuur van het KNGF hecht er aan dat ook de leden in de gelegenheid worden gesteld om bij te dragen aan de belangenbehartiging van de beroepsgroep. Het KNGF stelt u dus een gratis startpakket  ter beschikking.
Leden die al een bestelling hebben geplaatst bij info@drukkerijdegans.nl hoeven niets te doen! De waarde van het gratis pakket wordt automatisch van de rekening van hun bestelling afgetrokken.

Geef in uw mail aan dat u bestelt in het kader van de najaarscampagne van het KNGF en vermeld:

  • Verzendadres
  • Aantal te bestellen folders en/of posters

Werkt u mee aan deze campagne? Uw patiënten zullen er baat bij hebben.

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,

KNGF

Trefwoorden: