Addendum a.s.r. Ziektekosten

20 jul 2017
Naar aanleiding van vragen van leden, heeft het KNGF met a.s.r. Ziektekosten gesproken over hun addendum dat u onlangs is aangeboden via VECOZO. Daarin ontbrak een tekentermijn. Inmiddels zijn wij met a.s.r. tot overeenstemming gekomen dat u tot uiterlijk 31 oktober de tijd heeft om het addendum te tekenen.

Zorg inkopen

Zorgverzekeraar DSW en a.s.r. Ziektekosten zijn een samenwerking aangegaan om voor het grootste deel van de beroepsgroep gezamenlijk de fysiotherapeutische zorg in te kopen.

a.s.r. Ziektekosten is uit Multizorg gestapt en gaat vanaf het jaar 2018 aansluiten bij de overeenkomst die u al heeft met DSW. Hierover bent u eerder door ons geïnformeerd. Heeft u hier vragen over, dan kunt u uw vraag mailen naar paramedie@asr.nl.

DSW heeft een contract met de beroepsgroep voor het jaar 2017 - 2018. Gezien het feit dat a.s.r. vanaf 2018 aansluit op dit contract is het addendum noodzakelijk.

In dit kader bent u door a.s.r. benaderd om via het VECOZO portaal een addendum van a.s.r. te ondertekenen.

Mogelijk heeft u inmiddels ook een rappel tot ondertekening ontvangen. Het rappel is met name bedoeld voor de contractering zodat we de overgang in de backoffice goed kunnen inregelen.

DSW heeft  namens a.s.r. het voorstel van het addendum via VECOZO bij u aangeboden in een periode waarin het contracteerproces fysiotherapie nog niet actueel is. Dit heeft te maken met de interne inregel procedures die moeten leiden tot een zachte overgang per 2018 verzoekt ASR u het addendum te ondertekenen en te retourneren. ASR stelt dat het hier tenslotte niet gaat om inkoopafspraken maar om aansluiten bij een bestaande overeenkomst. Er verandert dus volgens ASR in essentie weinig.

De inhoud van het addendum is zo gesteld dat u akkoord gaat onder dezelfde condities als de overeenkomst van DSW om zorg te verlenen en te declareren bij a.s.r Ziektekosten en –zo stelt ASR-, u draagt mede zorg voor een zachte overgang voor uw patiënten, de verzekerden van a.s.r Ziektekosten. Voor de analyse kunt u gebruik maken van de analyse van DSW op de site van het KNGF.

Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar: paramedie@asr.nl

Trefwoorden:

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.