Het 13e Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres

Datum:23 november 2017 - 24 november 2017
Tijd:08:00 - 15:30
Organisator: VSG, NVFS en Arko Sports Media
Type: Symposium
Locatie:
GOLDEN TULIP HEERLICKHEIJD VAN ERMELOStaringlaan 1852 LAERMELO
Ook dit jaar is de NVFS weer actief betrokken bij de organisatie van het 13e Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres gehouden op 23 en 24 november in de Golden Tulip de Heerlickheijd van Ermelo. De programmacommissie is er weer ingeslaagd om een een inspirerend en uitdagend programma samen te stellen rond het bewegingsapparaat en exercise=medicine.

Boeiende Keynotes

De programmacommissie is ook dit jaar erin geslaagd een aantal boeiende (internationale) keynotes vast te leggen. Op donderdag zijn dit:
• Henk Bilo (diabetes en sport)
• Clare Ardern (return to play)
• Roald Bahr (screening) 

Op vrijdag spreken Frank Backx (sportblessure-preventie) en Erik Witvrouw (VKB letsel) u toe.
Musculoskeletal Science and Practice

 

Nieuw onderdeel!

Nieuw is een pre-conference activiteit op woensdag 22 november in de vorm van de Masterclass Return to Sport, die in samenwerking met NPi wordt georganiseerd.

Leden van de NVFS

Leden van de NVFS krijgen ruim 18 % korting op de totaalprijs voor het bijwonen van beide dagen.

SMWJC

Het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres is al jaren een begrip in Nederland. Het is dé ontmoetingsplek waar sportartsen, orthopeden, (sport)fysiotherapeuten, cardiologen, bedrijfsartsen, huisartsen, onderzoekers en andere professionals in sportgezondheidszorg elkaar treffen en kennis delen over uiteenlopende thema’s op het gebied van sport en geneeskunde.

Initiatiefnemers

Het 13e Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres is een initiatief van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG),
de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) en Arko Sports Media. De inhoud van het congres is samengesteld door de programmacommissie van de Vereniging voor Sportgeneeskunde.

 

Trefwoorden: