Laatste nieuws

28 september 2023
KNGF-reactie op tarieven 2024

De eerste overeenkomsten zijn binnen. Het KNGF-bestuur zal haar visie op de contracten en de tarieven 2024 met de zorgverzekeraars delen.

Lees verder
28 september 2023
Sven Geelen winnaar WCF Proefschriftprijs 2023

Jaarlijks wordt de WCF Proefschriftprijs uitgereikt aan het beste proefschrift van vorig jaar.

Lees verder
26 september 2023
KNGF, WVF en FDV vragen aandacht voor arbeidsmarktproblemen fysiotherapie

Morgen (27 september) debatteert de Tweede Kamer met minister Helder (VWS) over het arbeidsmarktbeleid in de zorg. Het KNGF, de Werkgeversvereniging Fysiotherapie (WVF) en Fysiovakbond FDV hebben in een gezamenlijke brief aan de Kamer aandacht gevraagd voor arbeidsmarktproblemen in de fysiotherapie.

Lees verder
Het Grote Zorgdebat 2023 - 13 november
21 september 2023
Het Grote Zorgdebat 2023 - 13 november

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vindt (voor de 5e keer) ‘Het Grote Zorgdebat’ plaats op maandagavond 13 november van 19.30 tot 21.00 uur in het Beatrixtheater en online.

Lees verder
20 september 2023
Bijeenkomsten: in gesprek over het Kwaliteitskader

KNGF, SKF, VvOCM, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland zijn het eens over de inhoud van het Kwaliteitskader. Op de ALV van 23 november kunnen de leden zich uitspreken over het Kwaliteitskader.

Lees verder
19 september 2023
Fysiotherapie in verkiezingsprogramma’s

Met de vervroegde Kamerverkiezingen op 22 november in aantocht hebben veel politieke partijen hun verkiezingsprogramma’s gepresenteerd. Vaak zijn deze nog een concept, waarover tijdens een verkiezingscongres door de leden moet worden besloten. Inmiddels hebben VVD, SP, PvdA/GroenLinks, PVV, BBB, PvdD, CU, CDA, Volt, JA21 en BIJ1 hun verkiezingsprogramma gepubliceerd.

Lees verder
14 september 2023
Betrokken partijen zijn het eens over inhoud Kwaliteitskader

Fysiotherapie en oefentherapie willen volwaardig deel uitmaken van het zorgstelsel. Om dit voor elkaar te krijgen, is een duidelijke positie van de fysio- en oefentherapeut en een betere toegang tot deze zorg nodig. Het hebben van een Kwaliteitskader is de eerste stap in dit proces.

Lees verder
12 september 2023
Kamer zet aantal zorgonderwerpen in ijskast

Met de val van het kabinet kort voor de zomer bepaalt de Tweede Kamer welke zorgonderwerpen ze niet verder met het demissionaire kabinet wil behandelen en dus controversieel worden verklaard. Deze onderwerpen worden doorgeschoven naar een nieuw te vormen kabinet. Een aantal zorgonderwerpen is zo in de ijskast gezet.

Lees verder
Wereld Fysiotherapie Dag
08 september 2023
Wereld Fysiotherapie Dag

Op 8 september is het Wereld Fysiotherapie Dag. Wereldwijd staan we op deze jaarlijkse dag stil bij het belang van fysiotherapie binnen de zorg. Fysiotherapeuten leveren dag in dag uit kwaliteit. Zij maken daarmee verschil in de levens van mensen door ze in beweging en zelfstandig te houden. Door op deze dag aandacht te vragen voor fysiotherapeuten en hun belangrijke bijdrage aan de zorg, geven we de waardering en erkenning die ze elke dag verdienen.

Lees verder
Help startende fysiotherapeuten bij de start van hun carrière
07 september 2023
Help startende fysiotherapeuten bij de start van hun carrière

Ben je een fysiotherapeut met meer dan 5 jaar ervaring? Vind je het leuk om startende fysiotherapeuten te helpen bij de start van hun carrière? Meld je dan nu aan voor de pilot ‘Buddy-systeem’.

Lees verder