headerafbeelding-wereld-fysiotherapie-dag.png
08 september 2023

Wereld Fysiotherapie Dag

Op 8 september is het Wereld Fysiotherapie Dag. Wereldwijd staan we op deze jaarlijkse dag stil bij het belang van fysiotherapie binnen de zorg. Fysiotherapeuten leveren dag in dag uit kwaliteit. Zij maken daarmee verschil in de levens van mensen door ze in beweging en zelfstandig te houden. Door op deze dag aandacht te vragen voor fysiotherapeuten en hun belangrijke bijdrage aan de zorg, geven we de waardering en erkenning die ze elke dag verdienen.

We sluiten in 2023 aan bij het internationale thema: fysiotherapie voor mensen met reumatische aandoeningen. Op en rondom 8 september laten we zien wat de fysiotherapeut doet voor alle mensen in Nederland, en specifiek voor deze groep. Op deze pagina lees je welke bijeenkomsten we organiseren. Je bekijkt korte filmpjes. En we hebben informatie voor jouw patiënt en jou over reumatische aandoeningen op deze pagina verzameld. Lees en kijk je mee?  

Ontbijt met kwaliteit

Tijdens het 'ontbijt met kwaliteit' op 8 september gaan genodigden uit het vak met het KNGF bestuur en met elkaar in gesprek. Bas Veerman, projectleider vanuit het Zorginstituut, licht de ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid en de rol van het Zorginstituut hierin toe. Marja Mulder, fysiotherapeut en bestuurslid Beweegzorg Noord, vertelt hoe zij in de uitoefening van de dagelijkse praktijk bezig is met kwaliteit en hoe dit bijdraagt aan kwalitatieve goede artrosezorg. 

KNGF congres Artrosezorg 

Het KNGF congres 'Artrosezorg - Succesvol Samenwerken in de Zorg' vindt 8 september plaats in een uitverkocht Papendal. Het belang van zelfmanagement, stepped care en goede samenwerking in de hele keten komen aan de orde. Er worden veel praktische handvatten en tips gegeven. Daarnaast is er gelegenheid voor de 300 deelnemers om te netwerken én om de unieke topsporthal van Papendal te bezoeken!

Fysiotherapeuten bedankt!

Bekijk in deze filmpjes waarom een Tweede Kamerlid, hoogleraar neurologie, chirurg, huisarts en een patiënt fysiotherapie zo belangrijk vinden.


Informatie over reumatische aandoeningen 

Hiernaast download je A4-tjes met handige informatie voor jouw patiënt. Je kunt ze mailen, meegeven of ophangen in de praktijkruimte. De aandoening en de symptomen worden hierin beschreven, en de rol van de fysiotherapeut en de patiënt: 

  • Reumatoïde artritis
  • Wat is artritis?
  • Juveniele idiopathische artritis
  • Axiale spondyloartritis
  • Wegnemen van drempels om te oefenen
Richtlijnen en producten over reumatische aandoeningen

Hieronder bekijk je per aandoening de richtlijnen, online scholing en informatie op defysiotherapeut.com:

Reumatoïde artritis

Artrose