06 juli 2023

Tweede Kamer steunt motie maatschappelijk impactanalyse

Vandaag heeft de Tweede Kamer in meerderheid gestemd voor de motie over een maatschappelijke impactanalyse van fysio- en oefentherapie in het basispakket. Deze motie was gisteren door de Kamerleden Ellemeet (GroenLinks) en Van den Berg (CDA) ingediend naar aanleiding van het debat met minister Kuipers (VWS) over het zorgverzekeringsstelsel.

De motie verzoekt de regering ook een maatschappelijke impactanalyse te maken van de gevolgen van fysio- en oefentherapie in het basispakket en deze te betrekken bij het eindadvies van het Zorginstituut over de passende aanspraak. Het KNGF waardeert de steun van de Kamer voor deze motie zeer. We zijn ervan overtuigt dat inzicht in de maatschappelijke impact van een betere toegang tot fysio- en oefentherapeutische zorg in de basisverzekering de basis onder het eindadvies door het Zorginstituut Nederland verbreed en verstevigt.

Kamerlid Ellemeet heeft direct na de stemming om een kabinetsbrief gevraagd over de wijze waarop ze uitvoering gaan geven aan de motie.