28 september 2022

KNGF stuurt protestbrief naar Wouter Bos van Menzis

Bestuursvoorzitter Wouter Bos van Menzis kreeg vandaag een brief van KNGF-voorzitter Guido van Woerkom. Daarin hekelt hij het inkoopbeleid van Menzis omdat zij van plan zijn om fysiotherapie vanaf 2024 via samenwerkingsverbanden in te kopen. De voorzitter noemt dat volstrekt onhaalbaar.

Verder protesteert Van Woerkom nogmaals tegen de eis van Menzis dat praktijken verplicht zijn tot intervisie en dataverzameling, willen zij voor een basiscontract van Menzis in aanmerking komen. Van Woerkom noemt dat ‘in tegenspraak met het kwaliteitsbeleid van de beroepsgroep fysiotherapie’ en verlangt op korte termijn een gesprek met Bos. Lees de brief hier.

Een paar dagen geleden kreeg ook de bestuursvoorzitter van Z&Z een brief van het KNGF over het onaanvaardbare tarief van deze zorgverzekeraar. Het KNGF is net als haar leden boos over de opstelling van zorgverzekeraars. De kwaliteit van fysiotherapie is van de beroepsgroep zelf en ook zorgverzekeraars dienen dat te respecteren. Daarbij komt dat voldoende compensatie voor de enorme inflatie ook volgens de NZa volstrekt redelijk is. Overigens is dat afgezien van het nog steeds uitblijven van een kostendekkend tarief.