18 oktober 2022

Uitstel spiegelinformatie

Net als veel fysiotherapeuten zijn wij zeer ontstemd over de beslissing van Zorgverzekeraars Nederland om het opstellen van de spiegelinformatie over de eerste zes maanden van 2022 uit te stellen. Als verklaring geeft Vektis aan dat niet zeker is of de data van één van de grote zorgverzekeraars juist en volledig kan worden aangeleverd. Hierdoor zou de behandelindex mogelijk onvoldoende betrouwbaar zijn.

Dit uitstel kan forse consequenties hebben voor praktijken en hun inkoop voor 2024. Een aantal zorgverzekeraars hanteert namelijk de behandelindex om in aanmerking te komen voor een overeenkomst of een extra module. We verwachten dat voor de overeenkomsten 2024 gekeken wordt naar de behandelindex over 2022.

Eenzijdig genomen besluit

We zijn er niet over te spreken dat wij niet zijn betrokken bij de besluitvorming. We zullen een reactie aan de zorgverzekeraars versturen die wij ook met jullie delen. Heb je vragen over de spiegelinformatie, het uitstel of de behandelindex? Deze kun je stellen via een contactformulier op www.spiegelinformatiefysio.nl