12 mei 2022

Kandidaat-bestuursleden KNGF stellen zich voor

Bij de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 15 juni 2022 zal de Benoemingsadviescommissie (BAC) van het KNGF Marloes Meurs en Ellen Toet voordragen voor het KNGF-bestuur. Ze stellen zichzelf alvast voor in een persoonlijke video.

Ellen Toet (1962)            

Beroep: Fysiotherapeut/Praktijk eigenaar

Nevenfuncties: Bestuurslid VHVL, Gastlessen Christelijke Hogeschool Ede voor de POH- en verpleegkundige opleiding, docent NPi en RookstopCoaching CZN

Toelichting BAC

Naar het oordeel van de benoemingsadviescommissie is Ellen Toet een uitstekende kandidaat voor het bestuur. Zij is fysiotherapeut, praktijkhouder van meerdere fysiotherapiepraktijken, met uitgebreide bestuurlijke ervaring, onder andere opgedaan in haar jarenlange secretaris- en voorzitterschap bij RGF Groot Gelre. Door haar uitgebreide ervaring met zorgverzekeraars en kennis van de contracteermaterie vanuit haar bestuurlijke functies, maar ook vanwege haar ervaring in gesprekken met Zorginstituut Nederland, voegt zij kennis en ervaring toe aan het bestuur. Naast haar kennis en ervaring heeft ze ook een overtuigende ambitie om op te komen voor een gezonde balans tussen beloning en belasting voor onze beroepsgroep, wat bij elkaar maakt dat zij bij voorkeur past bij de portefeuille van algemeen bestuurslid Organisatie, Communicatie, Ondernemerschap, Samenwerking en Belangenbehartiging: als opvolger van Henk Jansen.

 

Marloes Meurs (1973)

Beroep: Fysiotherapeut/Praktijk eigenaar

Nevenfuncties: Vennoot PSQ zorgconsultancy, Cursusleider en docent NPi, Raad van Advies
Kinderartsenpraktijk, werkgroep implementatie GLI kinderen VWS

Marloes nam haar video op vakantie op.

Toelichting BAC

Naar het oordeel van de benoemingsadviescommissie is Marloes Meurs een uitstekende kandidaat voor het bestuur. Zij heeft brede ervaring in de (kinder)fysiotherapie, ook als praktijkeigenaar en heeft ruime bestuurlijke ervaring door uiteenlopende neven- en bestuursfuncties binnen en naast de fysiotherapie, onder andere als  RGF bestuurder/voorzitter van het Noorden en als bestuurslid/voorzitter van de NVFK. Mede door haar opleidingen Bestuurskunde en MBA- Health voegt zij kennis en vaardigheden toe aan het bestuur, die bij voorkeur passen bij de portefeuille van penningmeester/verenigingszaken: als opvolger van Arjen van Zon.