fietsers-park--formaat-website.jpg
05 juli 2022

Toename Covid-19 besmettingen Voorbereiden is verstandig

Minister Kuipers waarschuwt in zijn Verzamelbrief Covid-19 aan de Tweede Kamer, dat de circulatie van Covid-19 op alle vlakken aan het toenemen is. Het RIVM verwacht daarom een verdere toename in het aantal besmettingen, maar nog geen hoge piek in de ziekenhuis- en IC-opnames.

Toename van het aantal Covid-19 besmettingen kan gevolgen hebben voor je praktijk of je werkomstandigheden. Het is dus raadzaam om je daarop voor te bereiden. Denk alvast na over eventueel te nemen maatregelen (afstand houden, aantal patiƫnten in de wachtkamer, communicatie met patiƫnten e.d.) en zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende Persoonlijke Beschermingsmiddelen op voorraad hebt. Houd daarbij overigens rekening met het feit dat Zorgverzekeraars Nederland, ondanks een gezamenlijke lobby van het KNGF samen met diverse beroepsverenigingen, geen nieuwe meerkostenregeling in het leven zal roepen.

Overigens onderzoekt minister Kuipers op dit moment de mogelijkheden van het oprichten van expertisecentra voor post-COVID. Hij informeert de Tweede Kamer hierover na de zomer. Zodra daar meer over bekend is, lees je er over in de Fysio E-nieuws.

Tip: blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond Covid-19.

Hier vind je de meest actuele antwoorden op je vragen, de standpunten van het KNGF met betrekking tot Covid-19 en andere relevante links.