108-tees-hans-overleg-header.jpg
26 april 2022

Opstart herregistratie: hoe werkt het?

Eind november informeerden wij jullie over de herregistratie BIG. Inmiddels heeft VWS besloten dat de herregistratieverplichting weer gaat gelden.

Door het uitstel is van alle zorgverleners, die in de uitstelgroep vallen, de uiterste herregistratiedatum verschoven naar 31 december 2022. 

Wanneer jij tot de uitstelgroep behoort, betekent dit dat je tot 1 januari 2023 de tijd hebt om herregistratie aan te vragen. Tot die tijd wordt je registratie niet doorgehaald. Om te kunnen herregistreren in het BIG-register moet je aantonen dat je aan een aantal eisen voldoet. 

Werkervaringseis 

Om in aanmerking te komen voor herregistratie moet je voldoen aan de werkervaringseis van 2080 uur in een periode van vijf jaar. Je kunt je oorspronkelijke periode aanhouden of de periode van de afgelopen vijf jaar kiezen. Lees meer over de werkervaringseis. Voor uitgebreide informatie en hulp bij uw aanvraag voor herregistratie bekijk het beoordelingskader fysiotherapeuten.

Scholing 

Haal je de werkervaringseis niet, dan kun je je herregistreren op basis van scholing. Dit kan in sommige gevallen meer dan een half jaar duren. Zorg dat je vóór de uiterste herregistratiedatum aan de eisen voldoet. Lees meer over scholing.

Berichtgeving 

Val je in de groep zorgverleners voor wie het uitstel van toepassing was? Dan ontvang je eind april of begin mei een persoonlijk e-mailbericht met informatie over wat het opstarten van de herregistratieplicht voor jou betekent. Een online aanvraag voor herregistratie indienen is weer mogelijk vanaf 25 april.

Heb je meer vragen? Kijk dan op de Vraag & Antwoord pagina van de het CIBG of ga naar hun contactpagina CIBG.