valpreventie-2021_1200x700.png
23 september 2021

Valpreventieweek start op 27 september: doe je mee?

Valongevallen zijn een ernstig en toenemend probleem bij ouderen. Hier kunnen we samen iets tegen doen!

Tijdens de Valpreventieweek 'Babbelen tegen vallen’, van 27 september tot en met 3 oktober, besteedt VeiligheidNL aandacht aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie. Het kenniscentrum letselpreventie doet dit samen met landelijke partners, waaronder KBO/PCOB, BuurtzorgNL, KNMP en lokale (zorg)professionals door het hele land. 

Wat kan jij doen? 

Ouderen kunnen zelf veel doen om het risico op een val te verlagen waardoor zij langer actief en zelfstandig blijven. Als beroepsgroep kunnen we bijdragen door ouderen meer bewust te maken van het risico op een val en hen te motiveren om actie te ondernemen.  

Praktische toolkit 

Om professionals te ondersteunen ontwikkelde VeiligheidNL, in co-creatie met zorgprofessionals en ouderen, een praktische toolkit die helpt bij het signaleren van valrisico en het makkelijker maakt om een gesprek hierover aan te gaan. Op de website veiligheid.nl vind je een collegereeks waarin je meer leert over valpreventie en hoe jij motivational interviewing kunt toepassen om ouderen hiervoor te motiveren. Babbel je mee? Bekijk de toolkit valpreventieweek: babbel je mee?