samen-zijn-we-sterk-door-data-website.jpg
15 mei 2021

‘We zijn beduusd van deze cijfers’

Uit een analyse van de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF) blijkt: Zestig- tot vijfenzeventigduizend Nederlanders staan met langdurige coronaklachten onder behandeling van een fysiotherapeut.

Op zaterdag 15 mei bericht het het AD uitgebreid over het onderzoek, met een reactie van Guido van Woerkom: ‘We zijn beduusd van deze cijfers’. En:

'Van Woerkom zegt te verwachten dat het aantal ex-Covid-patiënten dat fysiobehandeling nodig heeft nog verder zal toenemen. Veel mensen die tijdens de derde golf besmet geraakt zijn, moeten nog aankloppen voor hulp.

Door de grote toename van het aantal patiënten, is ook de druk op fysiotherapiepraktijken hoog. Patiënten hebben vaak langer en frequenter behandeling nodig dan reguliere patiënten, waarschuwt de KNGF. De beroepsvereniging roept het kabinet op de tijdelijke herstelzorgregeling waarmee deze behandelingen vergoed worden, te verlengen. Van Woerkom: ,,De cijfers tonen aan dat er nog heel veel fysiotherapie nodig is. Een regeling die al over drie maanden zou aflopen, zou enorm veel patiënten in de kou laten staan." Lees het artikel verder.

Ook de NOS en NRC schrijven over het onderzoek.