alle-laptops-bij-mekaar.png
02 maart 2021

Vraag de gratis training tot digicoach aan!

Vandaag opent de regeling Training tot digicoach voor de tweede keer. Een digicoach is een medewerker van een zorgorganisatie die collega’s ondersteunt in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Met de Training tot digicoach kun je medewerkers uit je praktijk op laten leiden tot digicoach. De vorige ronde was erg populair en het voucherplafond was snel bereikt. KNGF geeft je tips om een succesvolle aanvraag in te dienen.

De Training tot digicoach is bedoeld om medewerkers uit je praktijk op te leiden tot digicoach. Zij kunnen vervolgens collega’s met digitale vragen verder helpen en daarmee de digivaardigheid in de zorg vergroten.

Wees er snel bij
Deze voucherregeling is ingericht op het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Deze ronde zijn 80 vouchers beschikbaar. Als dit maximum is bereikt wordt de ronde (voortijdig) gesloten. Zorgaanbieders uit allerlei sectoren kunnen een voucher aanvragen om maximaal vier medewerkers te trainen tot digicoach. We raden daarom iedereen aan om niet te wachten tot het laatste moment met aanvragen.

Aanvraag indienen
Je kunt tot 30 maart 2021 14.00 uur je aanvraag indienen met het formulier (via ProjectNet). Je moet je eerst registreren als gebruiker, en daarna je praktijk opgeven als nieuwe organisatie. Als ZonMW je praktijk heeft toegevoegd, krijg je een email en kun je de aanvraag starten.

Wat krijg je?
De training tot digicoach bestaat uit twee trainingsdagen en een aantal vervolgsessies. De training wordt verzorgd door Q-Academie en Buro StrakZ.

Een digicoach is een medewerker van een zorgorganisatie die collega’s ondersteunt in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Een digicoach herkent collega’s met beperkte digitale ervaring en kan hen wegwijs maken in de digitale wereld. Een digicoach beschikt over coachende en didactische vaardigheden. Daarnaast beschikt een digicoach over ICT-basisvaardigheden, zoals werken met de computer, werken met een ECD/EPD en het gebruik van slimme zorgoplossingen zoals e-health.

Randvoorwaarden voor de training

  • Per organisatie kan er maximaal één voucher worden aangevraagd. Deze voucher geeft het recht om minimaal één tot maximaal vier medewerkers op te leiden. 
  • Wil je meer medewerkers trainen? Dan kan je dit met eigen middelen en op eigen initiatief zelf organiseren met een trainingsbureau naar keuze.
  • De training start ergens in het voorjaar. Denk dus alvast na welke medewerkers in die periode beschikbaar zijn om de training te volgen. 
  • De training bestaat uit twee trainingsdagen en vier tot zes intervisiemomenten. In de subsidieoproep vind je meer informatie over de planning van de trainingsdagen. 
  • Organisaties die in ronde 1 een voucher hebben ontvangen, zijn uitgesloten van deelname in ronde 2. Dit wordt gecontroleerd op basis van het KVK-nummer.
  • Deze regeling is ingericht volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Per ronde is een voucherplafond ingesteld, als dit plafond is bereikt voor de uiterste deadline dan sluit de ronde voortijdig.
  • In het aanvraagformulier moet je antwoord geven op een aantal vragen over de digicoach. Denk daarom van te voren na over een goed en beargumenteerd antwoord op de volgende vragen:
  1. Wat gaat de rol van de digicoach zijn in de organisatie?
  2. Wat is de toegevoegde waarde van de digicoach?
  3. Hoe wordt de rol van de digicoach geborgd na de training?

Meer informatie

Wil je een aanvraag indienen? Meer informatie lees je hier:  Subsidieoproep Training Digicoaches (pdf) 208 KB