corona.jpg
29 januari 2021

Paramedische herstelzorg COVID-patiënten: onderzoek gaat van start 

Nieuwsbericht 29 januari 2021.

Hoe gaat het in z’n werk?

Februari 2021: de startdatum van het onderzoek en aanmeldprocedure zijn gewijzigd. Daarover lees je meer in ons dossier. Drie dagen voor de start van het onderzoek informeren we je op deze website en via de Fysio E-nieuws. Heb je je aangemeld? Dan ontvang je ook informatie van de onderzoekers zelf.

We adviseren fysiotherapeuten die verwachten patiënten herstellend van COVID te behandelen dringend om zich nu al hier aan te melden. Dit zorgt voor een soepel aanmeldproces.

Bespreek vervolgens met patiënten die na 1 februari in behandeling zijn gekomen dat ze zich na 15 februari op 3 manieren kunnen aanmelden. Doe dit bij voorkeur tijdens de intake samen met je patiënt. De patiënt kan:

  • Zich aanmelden in de webapplicatie omgeving van de fysiotherapeut. Daarna ontvangen patiënten een mail met instructies naar de applicatie, of
  • Zich aanmelden door de app te installeren en de aanmeldprocedure te doorlopen (let op: fysiotherapeut toevoegen is lastiger en foutgevoeliger als deze nog niet aangemeld is) of
  • Contact opnemen met de onderzoekers

Op deze pagina lees je meer over het onderzoek.