achter-computer-formaat-website.jpg
11 februari 2021

Veel vragen over de continuïteitsbijdrage

Inmiddels hebben diverse fysiotherapiepraktijken een terugvordering van de continuïteitsbijdrage ontvangen. Het KNGF krijgt hier veel vragen over.

Niet iedereen vindt de overzichten even duidelijk en zorgverzekeraars zijn soms lastig te bereiken. Kort samengevat zit het zo: de voorlopige afrekening gaat over het verschil tussen de normomzet en werkelijke omzet over de periode maart t/m juni 2020. De afrekening van de inhaalzorg in het van juli t/m december 2020 volgt later dit jaar in de eindafrekening. In ons dossier over de continuïteitsbijdrage vind je meer informatie, evenals op de website van ZN.

Contact met verzekeraars
Mede op ons verzoek hebben zorgverzekeraars op hun websites informatie over de (afrekening van de) CB opgenomen. Dit zijn de links naar de pagina’s van de vier grootste verzekeraars.

Kom je er toch niet uit of is (betalingstermijn van) de terugvordering niet haalbaar? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de betreffende zorgverzekeraar. Mocht je er dan nog niet uitkomen, neem dan contact met ons op via KNGF Ledenvoorlichting.