kngf---selectie---lr--075--mcklin-fotografie.jpg
03 november 2020

Het LDF-dashboard is uitgebreid!

Het LDF-dashboard is de plek waar je de resultaten van jouw praktijk kunt bekijken. We werken steeds aan het dashboard en zijn trots op de nieuwe versie. We delen de aanpassingen graag met je.

In de Landelijke Database Fysiotherapie verzamelt het KNGF, samen met jou, data voor wetenschappelijk onderzoek en beleidsontwikkeling. Deze data geeft je inzicht in je praktijk en fysiotherapeutisch handelen. In de LDF verzamelen we de data. Het LDF-dashboard is de plek waar je de resultaten van jouw praktijk kunt bekijken. We werken steeds aan het dashboard en zijn trots op de nieuwe versie. We delen de aanpassingen graag met je.

Nieuwe mogelijkheden
Om jouw praktijkdata nog beter te kunnen bekijken en analyseren hebben we het LDF-dashboard uitgebreid. Natuurlijk blijven de vertrouwde lay-out en huidige functies bestaan, daarnaast krijg je er een aantal mogelijkheden bij:  

  • Je kunt zelf grafieken maken door gegevens met elkaar te combineren.
  • Je kunt een persoonlijke samenvatting maken. Zo heb je de voor jou relevante data in één overzicht staan.
  • Je kunt meer vergelijkingen maken doordat er benchmarks zijn toegevoegd, zoals praktijkomvang, postcodegebied en stedelijkheid (adressendichtheid van de omgeving).
  • Je kunt een PDF-export maken uit het dashboard en selecteert zelf welke gegevens je wilt exporteren.
  • Je kunt terugzien of je aanlevering succesvol is geweest, door middel van een overzicht van de aanlevergeschiedenis.
  • Daarnaast vind je in de handleiding van het LDF-dashboard extra informatie.

Speciaal voor de samenwerkingsverbanden
Voor de samenwerkingsverbanden beginnen we met een pilot om ervaring op te doen met het toepassen van LDF-gegevens en het maken van een benchmark op samenwerkingsniveau.  Als deze pilot succesvol verloopt, dan kunnen meer samenwerkingsverbanden in de toekomst gebruik maken van deze benchmark.

We blijven het LDF-dashboard verder ontwikkelen.
Het dashboard is wat ons betreft nog niet af, we blijven verder werken aan de inhoud. Wat kun je verwachten bij de volgende update?

  • Zicht op de meest gebruikte meetinstrumenten binnen jouw praktijk.
  • Uitkomsten van meer verschillende meetinstrumenten in het dashboard.

Neem snel een kijkje in het vernieuwde LDF dashboard! Heb je nog vragen? Kijk dan op de website of stuur een mail naar ledenvoorlichting@kngf.nl.

Ken je de LDF nog niet?
Bekijk dan ook onze nieuwe film! Die is ook interessant als je al wel data aanlevert voor de LDF, of wanneer je als samenwerkingsverband meer wilt weten.