Persberichten

Hier vindt u een overzicht van recente persberichten. Toelichting nodig of een vraag erover? Neem contact op met onze persvoorlichter.

Minister volgt ZiNL-advies: Fysiotherapie terug in de basisverzekering

De minister van VWS heeft deze week laten weten het rapport van Zorginstituut Nederland (ZiNL) ‘Systeemadvies fysio- en oefentherapie. Een nieuwe balans tussen de toegang tot en de betaalbaarheid van goede zorg´ over te nemen. De kern van dat rapport was de aanbeveling om fysiotherapie terug te brengen in de basisverzekering. De minister van VWS stelt daarbij dat zij ZiNL zal vragen om de regierol op zich te nemen bij het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden voor fysiotherapeutische behandelingen waarvan wordt verwacht dat ze besparingen opleveren in de tweede lijn.

‘Schippers neemt het ZiNL-advies over en dat is natuurlijk heel goed nieuws voor onze beroepsgroep’, aldus KNGF-voorzitter Guusje ter Horst in een eerste reactie.

KNGF blij met hoopgevend systeemadvies van ZiNL. Fysiotherapie op termijn terug in de basisverzekering

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is verheugd over het advies van Zorginstituut Nederland (ZiNL) aan de Minister Schippers van VWS, dat ‘fysio- en oefentherapeutische behandelingen op termijn per aandoening/functieprobleem kunnen worden opgenomen in het basispakket’.

Fysiotherapeuten moeten noodzakelijke behandelingen stoppen - patiënten krijgen niet de zorg die ze nodig hebben

Vandaag is de Dag van de Fysiotherapeut. Ruim 1500 fysiotherapeuten kwamen naar het KNGF-congres in Utrecht om de allerlaatste vakkennis op te doen. KNGF-voorzitter Guusje te Horst presenteerde deze dag de uitkomsten van het onafhankelijk onderzoek van Motivaction naar de tevredenheid van fysiotherapeuten over de contracten die ze van zorgverzekeraars voorgelegd krijgen en de handelwijzen die zij hanteren. Binnen een week reageerden ruim 5200 fysiotherapeuten.

Fysiotherapeuten protesteren massaal tegen contracten zorgverzekeraars. Motivaction-onderzoek toont aan: patiënten zijn de dupe

Ruim 5200 fysiotherapeuten reageerden vorige week op een onafhankelijk onderzoek van Motivaction naar de tevredenheid van fysiotherapeuten, over de contracten en handelwijzen die zij door zorgverzekeraars opgelegd krijgen.

Meetinstrument zorgverzekeraars nadelig voor patiënten - KNGF roept partijen op tot spoedoverleg

De behandelindex, het behandelgemiddelde dat zorgverzekeraars gebruiken als meetinstrument om fysiotherapeuten en andere zorgverleners te bewegen het gemiddeld aantal behandelingen per klacht of aandoening te verminderen, leidt landelijk tot steeds meer protest. Patiënten zijn de dupe.

Trefwoorden:

Kennishouder bij het KNGF

Pieter Vonk
Heeft u een persvraag? Neem contact op met onze persvoorlichter.
Pieter Vonk, Communicatie, 06 53 144 901, pers@kngf.nl